Darren Aronofsky castte bijna Joaquin Phoenix in Batman: Year One

NewsArtPress : Vele jaren voordat Phoenix de Academy Award won voor Best Actor voor zijn rol in Joker, had hij Joker rol al kunnen spelen in de film van Darren Aronofksy, Batman: Year One.

Dit is inmiddels al een aantal jaren bekend, maar Aronofsky onthulde recent wie Warner Bros. wilde in plaats van hem, en waarom zijn visie op een Batman origin verhaal uiteindelijk in duigen viel lang voordat Christopher Nolan ermee aan de slag ging in Batman Begins.

“De studio wilde Freddie Prinze Jr en ik wilde Joaquin Phoenix”, zegt Aronofsky tegen Empire. “Ik weet nog dat ik dacht, ‘Uh oh, we maken hier twee verschillende films.’ Dat is een waar verhaal. Het was een andere tijd. De Batman die ik schreef was zeker een ander type dan ze uiteindelijk hebben gemaakt.”

Aronofsky, een grote fan van Batman: Year One schrijver Fran Miller, wilde zelfs nog donkerder gaan de originele DC comic, met Miller die zegt dat Aronofsky’s “visie van Batman nog duisterder was dan die van hemzelf.”

“De Batman franchise ging meer en meer terug naar de TV show, dus het werd een beetje voorspelbaar en veilig”, legde Aronofsky uit in 2012.

“Ik pitchte het compleet tegenovergesteld, dat totaal terug ging naar het ruwe van de straten, om een nieuwe vorm van realiteit neer te zetten — geen podium, geen set, allemaal gefilmd in steden in de VS, met een echt gevoel. Mijn pitch was een kruising tussen Death Wish of The French Connection met Batman.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here