Doctor Strange Director Scott Derrickson to Make Labyrinth 2

Artnewspress : De langverwachte sequel van de fantasy-musical en culthit Labyrinth uit 1986 gaat door met Doctor Strange-regisseur Scott Derrickson als regisseur.

Volgens Deadline gaat Derrickson een script van Maggie Levin (Into the Dark) adapteren voor The Jim Henson Company en TriStar Pictures. Derrickson bevestigde het nieuws Twitter. De late Jim Henson regisseerde de oorspronkelijke Labyrinth met Jennifer Connelly en David Bowie.

De film gaat over een tiener die Sarah (Connelly) heet en die door een fantasy-doolhof moet zien te komen om haar jonge broer Toby te redden uit de klauwen van Jareth de Goblin King, gespeeld door David Bowie.

Toen Labyrinth uitkwam was het een financiële teleurstelling, maar de film kreeg wel een cult following in de jaren daarop via comics, boeken en games. George Lucas was uitvoerend producent van de oorspronkelijke film en Jim Henson zijn ‘Creature Shop’ maakte de vele poppen voor de film.

Sinds 2014 is de sequel voor Labyrinth al in ontwikkeling met een eerste script van Nicole Perlman (Guardians of the Galaxy en Captain Marvel).

Derrickson stapte recentelijk af van Marvel Studios wegens problemen rondom het regisseren van Doctor Strange in the Multiverse of Madness, nu gaat Sam Raimi die film regisseren.

Naast Doctor Strange regisseerde Derrickson Sinister, Deliver Us From Evil, The Day the Earth Stood Still en The Exorcism of Emily Rose.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here