Indiana Jones 5: James Mangold van Logan bevestigd als regisseur

Artnespress : Frank Marshall heeft bevestigd dat James Mangold de regisseur wordt van Indiana Jones 5, Steven Spielberg als producent.

In gesprek met Collider vertelde Marshall, die als creatieve adviseur diende aan alle vier de Indiana Jones-films, dat Spielberg niet terugkeert om Indy 5 te maken ondanks jaren aan het project verbonden te zijn. In plaats daarvan zal Mangold de leiding nemen als regisseur van het volgende avontuur van Indiana Jones.

Marshall bevestigde het nieuws en prees de regisseur van Logan als ideale kandidaat om dit project te leiden wegens zijn ‘liefde voor de franchise’.

“Ik ddenk dat Mangold ook een relatie heeft met Harrison Ford. Het was een geval waar alle stukjes precies pasten, op het juiste moment”, legde de beroemde producent uit en voegde toe dat “Steven Spielberg blijft als producent aan het project verbonden, dus we hebben het beste van alles.”

Marshall onthulde ook dat het script pas begonnen was aan de vijfde editie van de iconische film-franchise, dus er is weinig bekend over het plot tot nu toe. Maar Ford hintte er eerder op dat het verhaal over nieuwe ontwikkelingen gaat in het leven van Indy en ook worden er delen van ‘de geschiedenis van het personage opgelost’.

Indiana Jones moet eind juni 2022 uitkomen, dat is al een releasedatum die meerdere keren werd uitgesteld en de mogelijkheid van nog een vertraging is aanwezig, Marshall noemde de COVID-19-crisis als een mogelijk element dat impact zal hebben op de productie.

“We bekijken de richtlijnen die langzaamaan worden bekendgemaakt, van gezondheidsexperten, studio’s en andere delen van de business en we proberen alles samen te voegen zodat we vooruit kunnen kijken op een veilige manier”, zei hij. “Het zal de zaken ongetwijfeld vertragen, dus proberen we ons aan te passen. Je zult bijvoorbeeld weinig scènes in een drukke menigte zien.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here