Future LEGO Movies Could Include Jurassic Park, Fast and Furious, and Minions

ArtNewsPress : Universal Pictures en de LEGO Group hebben een vijfjarige deal gemaakt om ‘filmreleases te ontwikkelen, produceren en uit te brengen’ gebaseerd op de eigendommen van LEGO. Dat maakte Universal donderdag bekend. Eerder maakte LEGO films met Warner Bros., waaronder de LEGO Batman-film.

Volgens Deadline blijven de oorspronkelijke twee LEGO-films, LEGO Batman-film en The LEGO Ninjago-film allemaal in de bibliotheek van Warner Bros.

De oorspronkelijke LEGO-films haalden samen 1.1 miljard dollar op wereldwijd, elke film die na de The LEGO-film (2014) uitkwam, zag lagere inkomsten tijdens de openingsweekends en in de inkomsten in het algemeen.

Wat niet helemaal duidelijk is, is welke rechten Warner houdt om verder uit te bouwen of sequels voor te ontwikkelen, of dat het personages zoals Emmet Brickowski, Wyldstyle, President Business mag gebruiken omdat die ontwikkeld werden voor de Warner-films. (IGN US vroeg Warner om een statement maar hoorde ten tijde van publicatie nog niets.)

Deadline stelt dat het er niet op lijkt dat er nog LEGO Batman-avonturen zullen uitkomen.

“Als één van de LEGO-films in de tekenkamer niet kon doorgaan, tikt de klok verder en op een bepaald moment werd de LEGO film-business beschikbaar voor anderen”, staat op de site te lezen. “Met veel IP’s die bewezen hebben dat een succes in de box office geen gegeven is, besloot Universal erop te springen.”

De LEGO-films van Warner gebruikten de grote selectie aan personages en wereldberoemde IP’s die verder gaat dan de eerder vernoemde Batman, waaronder een waaier aan andere DC-superhelden en schurken net als personages uit Lord of the Rings, Harry Potter, Scooby-Doo en Speed Racer.

Universal heeft op zijn beurt veel eigendommen die in eigen LEGO-films gebruikt kunnen worden.

Universal’s franchises zijn onder meer Jurassic Park, Fast and the Furious, Minions/Despicable Me, en The Secret Life of Pets, net als de iconische Universal Monsters (waaronder The Mummy).

Daarnaast heeft Universal ook Back to the Future, Jaws, Insidious, E.T., The Purge, Woody Woodpecker, Casper the Friendly Ghost, American Pie, Battlestar Galactica, Jason Bourne, Psycho, An American Tail, Land Before Time, Smokey and the Bandit en Dumb and Dumber.

Universal en LEGO werkten eerder samen aan een TV-special Jurassic World: The Secret Exhibit en een mini-serie van 13 afleveringen die Jurassic World: Legend of Isla Nublar heet. LEGO en Universal werkten ook al samen aan een LEGO Jurassic World video game.

“De toewijding die Universal heeft voor unieke storytelling van verschillende stemmen, maakt de studio de perfecte partner nu de LEGO Group aan deze nieuwe fase van filmmaken begint”, zei Jill Wilfert, Baas Entertainment bij de LEGO Group.

Wil je Dominic Toretto en Bandit tegen elkaar zien racen in een nieuwe LEGO-film? Of zie je liever The Mummy en Jurassic Park samen in een project zien? Het kan allemaal nu beide bedrijven voor vijf jaar samenwerken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here